Alap Európa Kft

Alap Európa - Quality Support Services

H-8200 Veszprém, Kistó u. 21. Shopfloor:+36209694095 Office:+36209376591 E-mail:info@alapeuropa.com

„Ötlettől a megvalósításig” innovációs konferencia

Tartalmas előadásokat hallhattak a részvevők a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által – az innovációs lánc legfontosabb elméleti és gyakorlati szereplőinek közreműködésével – szervezett szakmai konferencián november 27-én Veszprémben.

A rendezvényt Piglerné Dr. Lakner Rozália, a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai karának dékánja indította köszöntőjével, ezt követően Dr. Peredy Zoltán, a Nemzeti Innovációs Hivatal stratégiai főosztályvezető-helyettese ismertette Magyarország innovációs stratégiáját, bemutatva annak kapcsolódását az Europai Unió kohéziós politikájához. A Pannon Egyetem vállalatok számára végzett kutatás-fejlesztési tevékenységeit Dr. Bertók Botond egyetemi docens, dékán-helyettes mutatta be a résztvevőknek. A technológiai transzferről és a kapcsolódó finanszírozási lehetőségekről Dr. Szépvölgyi Ákos, a Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség ügyvezető igazgatója beszélt. Szmollár Kata, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának osztályvezető-helyettese a kutatás-fejlesztési tevékenység minősítésének folyamatáról adott tájékoztatást. Héjj Tibor, a Proactive Management Consulting Kft. ügyvezető tulajdonosa a hálózatosodás alakulásáról, a klaszterek és gazdasági ökoszisztémák működéséről beszélt, majd a Day One Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. képviseletében Straub Elek elnök mutatta be a kockázati tőkealap-kezelő rendszer működését.
A nap második felében sikeres innovatív vállalkozások tevékenységével és működési filozófiájával ismerkedhetett meg a résztvevők.

 

A teljes cikk, valamint a prezentációk megtalálhatók a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara honlapján,

vagy az alábbi linkre kattintva:

Ötlettől a megvalósításig