Alap Európa Kft

Alap Európa - Quality Support Services

H-8200 Veszprém, Kistó u. 21. Shopfloor:+36209694095 Office:+36209376591 E-mail:info@alapeuropa.com

Bakony-Balaton Mechatronikai és Járműipari Klaszter tagság

Az Alap Európa Fejlesztő és Tanácsadó Kft. 2014. decemberétől a Bakony-Balaton Mechatronikai és Járműipari Klaszter teljes jogú tagja.

 

A klaszter a mechatronika és járműipar területéhez kötődő, a Bakony és a Balaton térségében koncentrálódott, együttműködő kis-, közepes- és nagyvállalatok, K+F intézmények és fejlesztési szervezetek hálózata. Tagjainak tevékenysége, árbevétele, eredményessége, piaci pozíciójuk javítása, belföldi- és nemzetközi kapcsolataik erősítése, közös érdekeken alapuló fejlesztéseik, beruházásaik egyaránt a Közép-Dunántúl kiemelt iparágainak (járműipar, mechatronika) versenyképességéhez, az iparág foglalkoztatottsági színvonalának emeléséhez kapcsolódik.

A klaszter tagjainak legfontosabb ügyfelei közismert járműipari és mechatronikai vállalatok, többnyire Európából, de egyre jelentősebb részt képviselnek az amerikai és ázsiai partnerek is.

A klasztertagok fő tevékenysége a feldolgozóipar köré koncentrálódik, mint például járműipari termékek és alkatrészek gyártása, mechatronikai, elektronikai- és elektromechanikai szerelés, műanyag- és fémfeldolgozás, a kiszolgáló területek pedig jellemzően a szakmai, tudományos, műszaki tevékenység, szolgáltatások, valamint az oktatás köréből kerülnek ki.

 

Az Alap Európa megtisztelőnek tekinti az elért teljes jogú tagságot, s nyitott minden ráháruló feladatra a klaszter működtetése és az esetleges közös projektek kapcsán.