Alap Európa Kft

Alap Európa - Quality Support Services

H-8200 Veszprém, Kistó u. 21. Shopfloor:+36209694095 Office:+36209376591 E-mail:info@alapeuropa.com

Saját- vagy beszállítói termékek válogatása, mérése

Minőségi problémák, a termékek nem megfelelősége óhatatlanul, bármikor előfordulhat – legyen ez pusztán esztétikai- vagy funkcionális hiba, beszállítói folyamat, gondatlan logisztika vagy egyszerűen csak a normál elhasználódás következménye: a végeredmény szempontjából mindegy. A minőség sérülése láncreakciót indít el: nem lesz a megfelelő termék az elvárt időben és helyen, ez pedig azonnali, valamint hosszútávon jelentkező veszteségeket okoz az Ön cégének: termelés- és profit kiesést, selejt- és kártérítési költségeket, extra fuvarköltségeket, presztízsveszteséget!

A legfőbb kérdés ilyenkor: mennyibe fog ez összesen kerülni, s kinek?

Mi arra törekszünk, hogy minél kevesebbe!

Szolgáltatásaink azonnali megtakarítást nyújtanak: kiküszöbölhető a sorállás, az extra fuvar, a reklamációs- és selejt költségek, ezen felül megoldást nyújtunk az olyan rejtett elemek, mint a saját munkaerő (főleg a mérnöki!) transzparenssé, átháríthatóvá tételében, az adminisztrációs terhek csökkentésében, és a gyökérokok felderítésében. A kiesésekről, esetleges új hibákról, költségekről napi jelentésben tájékoztatjuk az érintetteket.

 

Legjellemzőbb tevékenységeink:

Vizuális ellenőrzés, válogatás

Hibás darabok kiválogatása a minőségileg elfogadott termékek közül, majd a nem megfelelő darabok elkülönített kezelése. Egyértelmű szempontokat tartalmazó utasítás alapján és határminták segítségével kerül eldöntésre, hogy a vizsgált termék megfelel-e a kritériumoknak.

Például:

Utómunka

Ha az alkatrészek minőségi problémái utólagos javítással korrigálhatók, ezen javítások szabályozott keretek között történő elvégzése jelenti az utómunkát.

Például:

Fenti tevékenységeinkkel lehetőséget teremtünk Megbízóink számára, hogy az így felszabaduló kapacitásaikat – jelentős költségmegtakarítás mellett – más területekre csoportosíthassák át.

Tevékenységünk folyamata a következő:

Saját telephelyünkön, a Megbízó telephelyén, vagy bárhol…

Megrendelői helyszíneken végzett válogatásoknál gyakran gondot okoz az optimális körülmények hiánya, legyen az megfelelő fény, hőmérséklet, vagy egyszerűen csak egy asztal, de az is előfordul, hogy pl. éppen vevői audit van az adott üzemben. Ilyenkor magától értetődően nem túl szerencsés ott végezni a minőségellenőrzési tevékenységet. Ez az igény keltette életre munkaautónkat.

Utómunka Autónkban optimális fény és klimatikus viszonyok, valamint megfelelő az anyagáramlás biztosítható. A szolgáltatást bárhol el tudjuk végezni vele, a Megbízó részéről csak a 230V-os elektromos csatlakozást kell biztosítani. ESD-védett munkahelyekkel rendelkezik, amely elengedhetetlen a korszerű elektronikai alkatrészek vizsgálatához.

A járműben végzett tevékenység folyamata több partnerünk által is auditálásra került.